la perla meny

Förätter

TypIngredienserPris
ANTIPASTI BURRATA MED OLIVOLJA300 gram färsk burrata toppat med olivolja och flingsalt i kombination med rödvinsmarinerade rödlökar och crostini.175 kr ,min 2 personer
KRONÄRTSKOCKSCARPACCIOVegetarisk carpaccio på kronärtskocka med ruccola, avokado och hyvlad parmesan175 kr
TONFISKTARTARRöd tonfisktartar med mogen mango, rödlök, avokado och en aning tryffel. “Linas favoriträtt”215 kr
OXFILÉCARPACCIOTraditionell carpaccio på oxfilé toppat med La Perlas sås215 kr
LUFTTORKAD OXKÖTT MED TRYFFELBresaola di Chianina med ruccola och tryffelolja. Toppas med vår älskade burrata210 kr
HÄRLIG SVAMPSOPPAÅsas berömda svampsoppa som serveras med mortadella, friterad zucchini, crostini, rödvinsmarinerade rödlökar och krämig tryffelricotta.175kr min 2 personer.
TRE FAVORITERÅsa och Emilios 3 favoriter!” Italienska köttbullar med fänkålssmak i långkokt tomatsås toppade med pecorinoost, friterade blomkålsbullar samt en krämig spenatsåsserad gratäng toppat med coppa och provolone175kr min 2 personer.
CHARKBRICKA “UN SUPPORTELa Perlas charkuteribricka med utvalda italienska charkuterier serverad med kronärtskockskräm, oliver och provolone piccante195kr min 2 personer.
RÄKSALLADEn fräsch sallad med vitlöksfrästa tigerräkor, ruccola, avokado, soltorkade tomater, kronärtskocka, peperoncini, parmesancreme och hyvlad parmesan235 kr
LITEN PIZZATunn pizzadeg toppat med hemgjord långkokt tomatsås, färska champinjoner, coppa, mozzarella och basilika. Garneras med ruccola och peperonciniolja175 kr

HUVUDRÄTTER (PASTA, RIS)

Typingredienserpris(kr)

ARRABBIATA PÅ MITT SÄTT
Pennepasta med körsbärstomater, vitlök, peperoncini, vitt vin och olivolja. Toppat med krämig burrata225
CITRONAROMPappardelle med fjärilsräkor sauterade i vitlök, kronärtskocka, körsbärstomater och peperoncini. Reducerat i vitt vin med citron och grädde samt toppat med parmesan265
RAVIOLI MED TRYFFEL OCH RICOTTARavioli fylld med tryffelricotta och vitlök. Serveras med en sås på fyra olika ostar och toppas med parmesan265
EMILIOS RÄKORLinguine med räkor sauterade i vitt vin, körsbärstomater, peperoncini, vitlök och färsk persilja. Toppat med tigerräkor. “En av våra populäraste rätter275
SAFFRANSSMAKPennepasta med fjärilsräkor och zucchini sauterat i olivolja med vitlök och peperoncini. Reducerat i vitt vin med grädde och generöst med saffran275
DET LJUVA LIVET (RISRÄTT)Krämig risotto med arorioris, räkor, grön sparris, vitlök, parmesan, champagne, en touch tryffel och grädde. Toppat med parmesan295
VIA MUNNENPappardelle med korv sauterad i marsalavin, vitlök, peperoncini, körsbärstomat och ‘nduja. Friterad aubergine och cacio ricotta245
SKOGSSVART (PASTAGRATÄNG)Pennepasta med marinerad oxfilé, champinjoner och peperoncini som flamberats i konjak. Fullbordad med marsalavin, grädde, parmesan, tryffelkräm och basilika. “Antons favoritråt305

ANDRA RÄTTER

Typingredienser pris( kr)
LITEN MARINSmörstekt torsk med en krämig skaldjurssås, grön sparris och dillkokta potatis. Toppat med forellrom320
MARTINA FRÅN APULIEN (Martina Franca är en stad i Apulien)200 gram hängmörad oxfilé serverad rosastekt med en italiensk parmesandoftande potatisgratäng, sparris, smörstekta champinjoner och en rödvinsås smaksatt med tryffel425

Kategorisering av La Perla Ingrosso

1.Typ av kök:

    • Italienskt
    • Med inslag av fusion och moderna tolkningar

    2.Prisklass:

      • Medel till högre (baserat på priserna för förrätter och huvudrätter)

      3.Måltidstyp:

        • Fine dining
        • Casual fine dining

        4.Specialiteter:

          • Pasta
          • Skaldjur
          • Kött (särskilt nötkött)
          • Tryffel

          5.Menystruktur:

            • Förrätter (Antipasti)
            • Huvudrätter (pasta, ris, fisk, kött)

            6.Signaturråvaror:

              • Burrata
              • Tryffel
              • Skaldjur (räkor, tonfisk)
              • Pasta (olika typer som pappardelle, linguine, penne)

              7.Matlagningstekniker:

                • Carpaccio
                • Risotto
                • Pasta al dente
                • Grillat/stekt kött

                8.Atmosfär:

                  • Elegant men avslappnad (baserat på menystil och priser)

                  9.Särskilda erbjudanden:

                    • Rätter för minst två personer
                    • Personliga favoriträtter (t.ex. “Linas favoriträtt”, “Antons favoritråt”)

                    10.Ursprung:

                    • Stark koppling till italienska regioner (t.ex. Apulien)
                      Editor
                      Author: Editor

                      Leave a Comment