Förätter
Typ | Ingredienser | Pris |
ANTIPASTI BURRATA MED OLIVOLJA | 300 gram färsk burrata toppat med olivolja och flingsalt i kombination med rödvinsmarinerade rödlökar och crostini. | 175 kr ,min 2 personer |
KRONÄRTSKOCKSCARPACCIO | Vegetarisk carpaccio på kronärtskocka med ruccola, avokado och hyvlad parmesan | 175 kr |
TONFISKTARTAR | Röd tonfisktartar med mogen mango, rödlök, avokado och en aning tryffel. “Linas favoriträtt” | 215 kr |
OXFILÉCARPACCIO | Traditionell carpaccio på oxfilé toppat med La Perlas sås | 215 kr |
LUFTTORKAD OXKÖTT MED TRYFFEL | Bresaola di Chianina med ruccola och tryffelolja. Toppas med vår älskade burrata | 210 kr |
HÄRLIG SVAMPSOPPA | Åsas berömda svampsoppa som serveras med mortadella, friterad zucchini, crostini, rödvinsmarinerade rödlökar och krämig tryffelricotta. | 175kr min 2 personer. |
TRE FAVORITER | Åsa och Emilios 3 favoriter!” Italienska köttbullar med fänkålssmak i långkokt tomatsås toppade med pecorinoost, friterade blomkålsbullar samt en krämig spenatsåsserad gratäng toppat med coppa och provolone | 175kr min 2 personer. |
CHARKBRICKA “UN SUPPORTE | La Perlas charkuteribricka med utvalda italienska charkuterier serverad med kronärtskockskräm, oliver och provolone piccante | 195kr min 2 personer. |
RÄKSALLAD | En fräsch sallad med vitlöksfrästa tigerräkor, ruccola, avokado, soltorkade tomater, kronärtskocka, peperoncini, parmesancreme och hyvlad parmesan | 235 kr |
LITEN PIZZA | Tunn pizzadeg toppat med hemgjord långkokt tomatsås, färska champinjoner, coppa, mozzarella och basilika. Garneras med ruccola och peperonciniolja | 175 kr |
HUVUDRÄTTER (PASTA, RIS)
Typ | ingredienser | pris(kr) |
ARRABBIATA PÅ MITT SÄTT | Pennepasta med körsbärstomater, vitlök, peperoncini, vitt vin och olivolja. Toppat med krämig burrata | 225 |
CITRONAROM | Pappardelle med fjärilsräkor sauterade i vitlök, kronärtskocka, körsbärstomater och peperoncini. Reducerat i vitt vin med citron och grädde samt toppat med parmesan | 265 |
RAVIOLI MED TRYFFEL OCH RICOTTA | Ravioli fylld med tryffelricotta och vitlök. Serveras med en sås på fyra olika ostar och toppas med parmesan | 265 |
EMILIOS RÄKOR | Linguine med räkor sauterade i vitt vin, körsbärstomater, peperoncini, vitlök och färsk persilja. Toppat med tigerräkor. “En av våra populäraste rätter | 275 |
SAFFRANSSMAK | Pennepasta med fjärilsräkor och zucchini sauterat i olivolja med vitlök och peperoncini. Reducerat i vitt vin med grädde och generöst med saffran | 275 |
DET LJUVA LIVET (RISRÄTT) | Krämig risotto med arorioris, räkor, grön sparris, vitlök, parmesan, champagne, en touch tryffel och grädde. Toppat med parmesan | 295 |
VIA MUNNEN | Pappardelle med korv sauterad i marsalavin, vitlök, peperoncini, körsbärstomat och ‘nduja. Friterad aubergine och cacio ricotta | 245 |
SKOGSSVART (PASTAGRATÄNG) | Pennepasta med marinerad oxfilé, champinjoner och peperoncini som flamberats i konjak. Fullbordad med marsalavin, grädde, parmesan, tryffelkräm och basilika. “Antons favoritråt | 305 |
ANDRA RÄTTER
Typ | ingredienser | pris( kr) |
LITEN MARIN | Smörstekt torsk med en krämig skaldjurssås, grön sparris och dillkokta potatis. Toppat med forellrom | 320 |
MARTINA FRÅN APULIEN (Martina Franca är en stad i Apulien) | 200 gram hängmörad oxfilé serverad rosastekt med en italiensk parmesandoftande potatisgratäng, sparris, smörstekta champinjoner och en rödvinsås smaksatt med tryffel | 425 |
Kategorisering av La Perla Ingrosso
1.Typ av kök:
- Italienskt
- Med inslag av fusion och moderna tolkningar
2.Prisklass:
- Medel till högre (baserat på priserna för förrätter och huvudrätter)
3.Måltidstyp:
- Fine dining
- Casual fine dining
4.Specialiteter:
- Pasta
- Skaldjur
- Kött (särskilt nötkött)
- Tryffel
5.Menystruktur:
- Förrätter (Antipasti)
- Huvudrätter (pasta, ris, fisk, kött)
6.Signaturråvaror:
- Burrata
- Tryffel
- Skaldjur (räkor, tonfisk)
- Pasta (olika typer som pappardelle, linguine, penne)
7.Matlagningstekniker:
- Carpaccio
- Risotto
- Pasta al dente
- Grillat/stekt kött
8.Atmosfär:
- Elegant men avslappnad (baserat på menystil och priser)
9.Särskilda erbjudanden:
- Rätter för minst två personer
- Personliga favoriträtter (t.ex. “Linas favoriträtt”, “Antons favoritråt”)
10.Ursprung:
- Stark koppling till italienska regioner (t.ex. Apulien)